FAQ

Συχνές ερωτήσεις

Το Ολοκληρωμένο Σύστημα Φροντίδας Υγείας LLM Care βασίζεται σε σύγχρονες τεχνολογίες πληροφορικής και αποδεδειγμένα βελτιώνει τη νοητική και σωματική κατάσταση των ηλικιωμένων και κατ’ επέκταση την ποιότητα ζωής τους. Το Σύστημα LLΜ Care αποτελείται από δύο βασικά προγράμμματα:

Πρόγραμμα Σωματικής Ενδυνάμωση
Το πρόγραμμα σωματικής ενδυνάμωσης βασίζεται στο λογισμικό webFitForAll, το οποίο αναπτύχθηκε από το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το webFitForAll αποτελεί μια πλατφόρμα παιχνιδιών που επιτρέπει στους χρήστες την απαιτούμενη σωματική άσκηση, ώστε να διατηρήσουν τη φυσική τους κατάσταση και ευημερία, μέσω της χρήσης μιας καινοτόμου, χαμηλού κόστους, τεχνολογικής πλατφόρμας, όπως μια συσκευή ανίχνευσης κίνησης.
Πρόγραμμα Νοητικής Ενδυνάμωσης
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το BrainHQ, ένα εξειδικευμένο λογισμικό νοητικής εξάσκησης, που θεωρείται ως ένα state-of-the-art προϊόν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το πρόγραμμα αυτό επιταχύνει και οξύνει την ακουστική και οπτική επεξεργασία και οδηγεί σε μια συνολική βελτίωση της σκέψης, της συγκέντρωσης, αλλά και της μνήμης.

Τα δύο προγράμματα του Ολοκληρωμένου Συστήματος Φροντίδας Υγείας LLM Care παρέχονται και μεμονωμένα, κατά δική σας απαίτηση.

Μπορείτε να αποκτήσετε το Ολοκληρωμένο Σύστημα Φροντίδας Υγείας LLM Care εύκολα και απλά συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα επικοινωνίας. Εάν χρειάζεστε βοήθεια, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το αρμόδιο τμήμα στα τηλέφωνα επικοινωνίας, μέσω email ή μέσα από την φόρμα επικοινωνίας εδώ.

ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ

Το πρόγραμμα είναι δομημένο έτσι ώστε να ακολουθείτε μια ολοκληρωμένη εκγύμναση του σώματος. Αν για κάποιο λόγο, π.χ. κινητικό πρόβλημα, δεν μπορείτε να κάνετε την άσκηση, μπορείτε να την προσπεράσετε.

Όχι, τα αποτελέσματα κάθε άσκησης αποθηκεύονται καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο σε 5 γλώσσες. Τα ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ισπανικά.

Χρειάζεται να έχετε κάποια βασικά όργανα γυμναστικής. Όπως, αλτηράκια 1 κιλού για τις γυναίκες και 2 κιλών για τους άνδρες,καθώς και ένα μίνι ποδήλατο. Από συσκευές χρειάζεται να έχετε μία συσκευή μέτρησης της πιέσεως και των παλμών (πιεσόμετρο).

Το πρόγραμμα διαθέτει 4 κλιμακούμενης δυσκολίας επίπεδα.

Το πρόγραμμα είναι προκαθορισμένο να διαρκεί περίπου 30 λεπτά της ώρας.

Η προτεινόμενη διάρκεια για το πρόγραμμα εκπαίδευσης των ατόμων ορίζεται στις 8-10 εβδομάδες και περιλαμβάνει σωματικές ασκήσεις 3-5 φορές την εβδομάδα. Αν κάποιος θέλει να αλλάξει τη συχνότητα εξάσκησης, παρακαλούμε να επικοινωνήσει μαζί μας.

Για να βεβαιωθείτε ότι η συσκευή ανίχνευσης κίνησης λειτουργεί σωστά, μπορείτε να ακουλουθήσετε τα παρακάτω βήματα:
1. Επιλέξτε το εικονίδιο της συσκεύης που εμφανίζεται πάνω δεξιά στη σελίδα του webFitForAll.
2. Στη συνέχεια, σταθείτε μπροστά από τη συσκευή ανίχνευσης κίνησης σε απόσταση περίπου 2 μέτρων.
3. Όταν στο παράθυρο εμφανιστεί η μπλε φιγούρα, κάντε κλικ πάνω σε αυτήν για να γίνει κόκκινη και να ενεργοποιηθεί.
4. Όταν στο παράθυρο εμφανίζονται περισσότερες από 1 φιγούρες, βεβαιωθείτε ότι επιλέξατε τη φιγούρα που αντιστοιχεί στο χρήστη που κάνει τη σωματική εξάσκηση.

ΝΟΗΤΙΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ

Το BrainHQ σας προσφέρει δύο βασικούς τρόπους νοητικής εξάσκησης, τον Προσωπικό Εκπαιδευτή και τις Ασκήσεις.

Ο Προσωπικός Εκπαιδευτής είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος εξάσκησης στο BrainHQ και συστήνεται ειδικά για τους νέους χρήστες. Κάθε φορά που ξεκινάτε μία συνεδρία, ο Προσωπικός Εκπαιδευτής λαμβάνει υπόψη το ιστορικό εξάσκησή σας -κάθε άσκηση που έχετε κάνει, σε τι τα καταφέρνετε καλά, σε τι όχι και τόσο καλά- και βάσει αυτού επιλέγει ασκήσεις για εσάς. Με αυτόν τον τρόπο, ο Προσωπικός Εκπαιδευτής προσαρμόζεται με το πέρας των ημερών και των εβδομάδων, προσφέροντάς σας ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα εξάσκησης.

Ο Προσωπικός Εκπαιδευτής θα καλύψει σταδιακά κάθε άσκηση στο BrainHQ. Ωστόσο, αν σας ενδιαφέρει η ενδυνάμωση συγκεκριμένων δεξιοτήτων (π.χ., βελτίωση οδικής συμπεριφοράς) μπορείτε να ζητήσετε από τον Προσωπικό Εκπαιδευτή να εστιάσει στο αντίστοιχο σύνολο ασκήσεων. Μέσα από τη λειτουργία «Εστιάζω», ο Προσωπικός Εκπαιδευτής θα διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να σας προσφέρει όλες τις σχετικές ασκήσεις.

Τα αστέρια φανερώνουν την πρόοδο και την επίδοσή σας στα επίπεδα των ασκήσεων. Το BrainHQ καταγράφει αυτά τα αστέρια με διάφορους τρόπους: i) στις συνεδρίες με τον Προσωπικό Εκπαιδευτή, τα αστέρια που κερδίζετε σε κάθε επίπεδο μιας άσκησης αθροίζονται. Συγκεντρώνοντας 10 αστέρια μετά από συνεχόμενες επαναλήψεις, η άσκηση ολοκληρώνεται και προχωράτε στην επόμενη. ii) κατά την εξάσκηση με μεμονωμένες ασκήσεις, το BrainHQ καταγράφει την καλύτερή σας επίδοση σε κάθε σετ, και σε κάθε στάδιο κερδίζετε μετάλλια βάσει του αριθμού των αστεριών που έχετε κερδίσει στα σετ του σταδίου.

Από την αρχική σελίδα του BrainHQ, επιλέξτε την καρτέλα «Πρόοδος» που βρίσκεται στο πάνω μέρος της οθόνης. Στην καρτέλα αυτή περιλαμβάνονται χρήσιμες πληροφορίες για την πρόοδο που σημειώνετε στη νοητική εξάσκηση με το BrainHQ:
– Ημερολόγιο BrainHQ: Το ημερολόγιο σάς βοηθάει να παρακαλουθείτε τη συχνότητα και τη διάρκεια με την οποία εξασκείστε.
– Κερδισμένα αστέρια: Το πεδίο αυτό συνοψίζει τον αριθμό των αστεριών που έχετε κερδίσει σε κάθε κατηγορία ασκήσεων (π.χ., Προσοχή, Μνήμη, Ταχύτητα) καθώς και σε ποια σετ έχετε κερδίζει τα περισσότερα αστέρια.
– Ολοκληρωμένα επίπεδα: Το πεδίο αυτό συνοψίζει τον συνολικό αριθμό επιπέδων που έχετε ολοκληρώσει σε κάθε κατηγορία ασκήσεων καθώς και σε ποια σετ έχετε ολοκληρώσει τα περισσότερα επίπεδα.
– BrainΑQ: Ο δείκτης BrainΑQ φανερώνει τα συνολικά οφέλη που αποκομίζετε μέσα από την εξάσκηση με το BrainHQ. Όταν είστε νεός χρήστης, το σκορ σας βρίσκεται στο 0. Καθώς ολοκληρώνετε επίπεδα εξάσκησης και βελτιώνετε την επίδοσή σας σε αυτά, ο δείκτης ΒrainAQ αυξάνεται. Αντιθέτως, εάν η επίδοσή σας σε ένα σετ μειωθεί ή εάν σταματήσετε να εξασκείστε, ο δείκτης BrainAQ θα υποχωρήσει, καθώς ο εγκέφαλος χρειάζεται εξάσκηση σε τακτική βάση προκειμένου να διατηρείται σε φόρμα. Συνεπώς, ο δείκτης BrainAQ είναι ένας καλός τρόπος να παρακολουθείτε την ατομική σας πρόοδο με σημείο αναφοράς το ξεκίνημά σας στο BrainHQ.
– Ποσοστό: Το ποσοστό φανερώνει την επίδοσή σας σε σχέση με άλλους χρήστες του BrainHQ οι οποίοι ανήκουν στο ίδιο ηλικιακό γκρουπ με εσάς. Συγκεκριμένα, το ποσοστιαίο σκορ σας αντιστοιχεί χονδρικά στο ποσοστό των ανθρώπων του ίδιου γκρουπ με τους οποίους παρουσιάζετε παρόμοια ή καλύτερη επίδοση. Το σκορ αυξάνεται ολοκληρώνοντας νέα σετ και βελτιώνοντας την επίδοσή σας σε αυτά. Συνεπώς, το ποσοστό είναι ένας χρήσιμος δείκτης εάν σας ενδιάφερει να παρακολουθείτε την κατάταξή σας έναντι άλλων χρηστών του BrainHQ.

Οι περισσότερες από τις ασκήσεις σας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε συντομεύσεις πληκτρολογίου αντί να κάνετε κλικ με το ποντίκι σας. Εάν υπάρχουν δύο κουμπιά απάντησης, μπορείτε να απαντήσετε χρησιμοποιώντας το αριστερό ή το δεξί βέλος.

Η προτεινόμενη χρήση του προγράμματος Νοητικής Εξάσκησης είναι 30 λεπτά την ημέρα, τρεις φορές την εβδομάδα.

Κάντε κλικ στη Σύνδεση στο πάνω δεξί μέρος στην οθόνη και στη συνέχεια πατήστε το «Ξεχάσατε τον Κωδικό Πρόσβασης;».

Κάντε δεξί κλικ στην άσκηση και επιλέξτε Settings από το αναδυόμενο μενού. Πήγαινε στην πρώτη καρτέλα και τσεκάρετε το πλαίσιο δίπλα στο «Enable Hardware Acceleration.» Κάντε κλικ στο κλείσιμο και ανανεώστε τη σελίδα.

Κάντε κλικ στους συνδέσμους για την προβολή των όρων και των προϋποθέσεων και την πολιτική απορρήτου.

© 2014 – 2021 Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Τμήμα Ιατρικής
Font Resize